Laatste reacties
3f3dRmIGxF: iTunes for Windows: ..

Archieven
01 Aug - 31 Aug 2003
01 Sep - 30 Sep 2003
01 Oct - 31 Oct 2003
01 Nov - 30 Nov 2003
01 Dec - 31 Dec 2003
01 Jan - 31 Jan 2004
01 Feb - 29 Feb 2004
01 Mar - 31 Mar 2004
01 Apr - 30 Apr 2004
01 May - 31 May 2004
01 Jun - 30 Jun 2004
01 Jul - 31 Jul 2004
01 Aug - 31 Aug 2004
01 Sep - 30 Sep 2004
01 Oct - 31 Oct 2004
01 Dec - 31 Dec 2004
01 Jan - 31 Jan 2005
01 Apr - 30 Apr 2005
01 Jun - 30 Jun 2005
01 Aug - 31 Aug 2005
01 Dec - 31 Dec 2005
01 Feb - 28 Feb 2006
01 Apr - 30 Apr 2006
01 May - 31 May 2006
01 Aug - 31 Aug 2006

01.05.04InforMac als vervanger van Systeemprofiel

Al jaren maak ik druk gebruik van Systeemprofiel en andere tools die deze gegevens snel of makkelijk of op andere wijze goed aanleveren. Vandaag een veelbelovende 0.03b3 versie van InforMac gedownload. Ze omschrijven het zelf als volgt: "InforMac is an AppleSystemProfiler-like utility that displays information about your computer such as hardware, software and settings. With InforMac you can save those informations as a file, protect the personal data it contains, and read this file on any other computer." Qua snelheid wint dit pakket het wel heel erg overtuigend, maar belangrijker nog is dat het ook vollediger is. De software is op vmenager.ch/mct te downloaden.

# | 15.23 | | Nog geen commentaar

02.05.04XSan: veel belovende technologie

Je hoort veel van Apple dingen als de iPod, de iPod mini (die per juli in Nederland beschikbaar zal zijn), over iTunes, Final Cut Pro HD en nog veel meer mooie dingen van Apple. Zelf ben ik al een flinke tijd vooral van de Xserve (nu in G5 versie!) en de Xserve RAID gecharmeerd. Eigenlijk was het wel het mooiste wat Apple had in mijn optiek. Maar nu is er een nog mooiere tool van Apple bijgekomen:Xsan is de naam. Het gaat hier om een file-system. Niet zo zeer mooie hardware met mooie techniek erin tegen bijzonder gunstige prijs, maar vooral mooie technologie die die mooie hardware nog mooier maakt.

Xsan is de naam van Apple's eigen 64-bit Storage Area Network (SAN) technologie. Kort samengevat zorgt deze software ervoor dat al de opslag capaciteit samengevoegd wordt n volume waar alle serversgebruik van kunnen maken. Het bijklikken van een extra Xserve RAID is dan alleen maar simpelweg vergroten van het volume. Xsan wordt op de site van Apple beter uitgelegd, maar ik wou alvast even kwijt dat dit iets heeeel groots kan worden. Zie ook de berichten op Apple PR, MacCentral, DataMation Product Watch, MacNN, OSNews, E-Commerce. In ieder geval: U bent gewaarschuwd!

# | 21.08 | | twee reacties al

04.05.0428 juni: aankondiging 10.4 ("Tiger")

Apple maakte vandaag bekend met een persbericht dat 28 juni Steve Jobs de Keynote van de WWDC 2004 (Worldwide Developers Conference) zal geven en daarin een preview van 10.4 zal geven. De volgende versie van OS X, 10.4 in dit geval, zal onder de naam Tiger uitkomen. We blijven na Jaguar en Panther dus bij de katachtigen. Vorig jaar werd tijdens de WWD 2003 niet alleen 10.3 gedemonstreerd maar ook iSight en de G5. Spannend spannend dus voor dit jaar!

# | 21.02 | | Pas een reactie

12.05.04Draadloos FireWire ?

Apple heeft met FireWire altijd grote en vroege stappen durven te maken, en is met draadloze netwerk ook een van de trekkers van technologien. In dit artikel wordt echter alweer gesproken over draadloos FireWire. Op die manier zouden DVD spelers draadloos aan je mac gekoppeld kunnen worden, maar ook tv's, digitale videocamera's, of andere vormen van hoogwaardige data zou hiermee draadloss geholpen kunnen worden.

Ik weet nog niet wat ik er van denken moet aangezien hoge snelheden (firewire doet 400 of 800 Mbps) en draadloze netwerken niet samengingen. Dus wanneer de eerste draadloze verbindingen tussen de dvd-speler en de mac te verwachten zijn is onduidelijk. Maar het idee is er, dat is al aardig veelbelovend!


# | 14.37 | | twee reacties al

14.05.04Kodak EasyShare V3.3

Ik vond de foto-software van Apple eigenlijk niet snel genoeg bij grote aantallen, maar de vierde versie van iPhoto kan grote aantallen afbeeldingen nu eindelijk goed aan. Verder is de snelheid verbeterd en is de integratie echt Apple in optima forma. En ding bevalt me nog steeds niet: de rommel die het maakt. Waar je bij iTunes gewoon in de instellingen kan aangeven dat iTunes van je originelen afblijft en geen kopie maakt. In iPoto is dit echter geen optie. Zodoende zit de /Users/bluap/Pictures map vol met foto's in in rare mappen (geen goede tijd) en stikt het van de onduidelijke indeling qua thumbnails en originelen.

Toen kwam daar opeens Kodak EasyShare. Dit gratis (eerst registreren helaas) pakket is er voor Windows maar ook voor OS X. Het is zelfs een net cocoa pakket en het werkt best fijn. Het pakket is 16.7MB groot en werkt vanaf 10.2.3. Verder noemt Kodak de volgende features:
- Support for Panther - MAC OS X v10.3
- Create custom page layouts with text for printing at home
- Search pictures based on date and captions
- Manually order pictures in an Album
- Put tasks on a "To Do" list
- View and run tasks from a "Task History" list

Setup van het pakket is makkelijk. Noem het land waar je bent en vervolgens scant de software je Pictures map. Daarbij maakt het vanzelf albums van de aanwezige mappen. Vervolgens kan je vanuit de software een foto printen, mailen of een slideshowtje kijken. Of natuurlijk van een bepaalde map een CD branden. Verder kan je per foto informatie toevoegen en houdt het ook een history bij ervan. Zo is te zien hoe vaak de foto gemaild, geprint, geshared en alle informatie over de camera en de instellingen van de camera toen de foto genomen werd. Nog mooier werd het toen bleek dat je bij het mailen gebruik kan maken van de gegevens uit je adresboek. Mooi was het al dat je spin kan kiezen in de slideshow als methode van wisselen. Spin is de naam voor het kantelen wat wij als 10.3 gebruikers kennen van Fast User Switching. Helemaal om ben ik sinds ik doorheb dat het pakket mijn mappen op de harde schijf met rust laat. Geen 1979 mappen vol thumbnails en gekopieerde duplicaten. Sorry iPhoto, ik ben om...

# | 15.24 | | Pas een reactie

16.05.04BluaP aan de iPod

Als fanatieke en ervaren mac gebruiker sinds lange tijd en mac-gebruiker-ondersteuner sinds 1995 ben ik natuurlijk het verschijnsel iPod al eerder tegengekomen. Voor de mensen die het niet kennen: (kan me nauwelijks voorstellen dat je hier iets leest en hem niet kent, maar dan toch maar)Dat is dus de iPod. Wat is het? Het is een mp3 speler. Of: het is een externe harde schijf waar je van kan opstarten, waar je je backup op kan draaien (ooit een keer een script gemaakt voor een bedrijf dat door het meenemen van de iPod naar de trein zeker weet een bakcup buiten het bedrijf te hebben), maar deze externe harde schijf heeft ook een interface en een ingebouwde mp3 speler.

Voor mij was de iPod altijd een dure FireWire schijf. Het muziek gedeelte deed me niet zo veel, en eigenlijk is dat nog steeds wel zo. Wel leuk hoor, weer een walkman, maar toch niet overtuigend voor mij. Wat mij er wel toe bewogen heeft dit prachtige apparaatje te kopen is eigenlijk dat het zo veel meer kan (Apple noemt dit Meer dan alleen muziek). Het is een grote FireWire schijf (20G in mijn geval) maar het is een ook een PDA voor mij. Mijn adressen staan erin,wat dankzij het fijne iSync prima mijn iPod en mijn Palm (Zire) op de hoogte houdt van mijn adressenbestand, afspraken en mijn to do lijstje. Een ander fijn ding naast het adressenbestand is dus de calender. Op mijn iBook (G4-12") staat in iCal alles netjes genoteerd en met het aansluiten en syncen staat alles in de Palm en nu dus ook in de iPod.Groot verschil tussen de Palm en de iPod is echter dat je de iPod makkelijk aansluit op de mac en makkelijker gebruikt aangezien je alles kan benaderen via de Finder. Nadeel is natuurlijk dat je de iPod alleen maar via de Finder kan benaderen, de Palm komt met een pennetje zodat je los van een mac je data kan bewerken. Gelukkig heb ik voornamelijk info nodig, in plaats van bewerk behoefte.

Leuker werd de iPod nog toen ik achter de Notes functie kwam. Je hebt dus 20G de ruimte om dat ding vol met data te stoppen. De meest logische stap is dus iedere ochtend voor vertrek het witte vriendje vol te gooien met het laatste nieuws. Toen kwam Pod2Go om de hoek zetten. Dit is echt fantastische software waarmee je data van website op je pod kan zetten. En keer voor je in wat het adres is van een RSS feed ( dit log bijvoorbeeld) of gewoon van data op een andere manier en hij zet het voortaan op een 1-klik commando op je iPod.In tram of trein of welke plek dan ook lees je rustig de nieuwste headlines van Telegraaf, NOS, ANP, MacRumors of wat dan ook. Verder kan je natuurlijk muziekteksten overzetten, je horoscoop, Safari bookmarks en nog veel meer. Zie ook de features pagina van Pod2Go. Kort door de bocht: een stoere grote FireWire schijf met veel truukjes die ook nog eens al mp3 speler kan dienen: ik was verkocht!

Als je ook een aanschaf overweegt: de iPod mini komt er ook aan. Is fysiek een stuk kleiner maar heeft ook een kleinere harde schijf. Voor mp3 speler gebruik is die fijn, als gadget is het prachtig en groot genoeg. Voor mij is de 4G harde schijf te klein tegenover mijn huidige 20G. Zie ook de
specs van dit mooie apparaat.Let ook op dat je bij de 15G versie minder accessories krijgt dan bij de 20G en de 40G versies. Die accessories zijn los relatief duur, ik wou bijvoorbeeld absoluut de dock hebben. Laatste opmerking: de headlines van vijf iPod sites zijn in mijn iPod mac nieuws onderdeel te lezen.

# | 22.43 | | zeven reacties al

20.05.04Aparte iPod divisie bij Apple

Apple heeft volgens een persbericht op Reuters een nieuwe interne divisie opgericht. De mac divisie wordt geleid door Cook en Jon Rubenstein, die tot nu toe de hardware deed voor Apple, zal de nieuwe iPod divisie leiden. De logica achter deze stap kan zijn dat de iPod divisie met iTunes software en de iTunes Music Store nu als losse muziek onderdeel van Apple kan fungeren. De splitsing van Claris en Apple is destijds ook goed gegaan, dus ook nu verwacht ik geen problemen. Destijds ging Claris FileMaker naar een eigen 100% dochter (FileMakerPro) en ging ClarisWorks door als AppleWorks bij Apple zelf. Claris zelf werd opgeheven na deze verdeling.
Als een los product, net FileMakerPro in het vorige geval, is ook de iPod een product wat los van Apple gezien kan worden. Dit vergroot de kansen om voor Windows gebruikers de iPod als een product voor hun te zien, zonder de huidge onvermijdelijke Apple associatie. Een andere reden kan zijn dat Apple om juridische redenen deze stap zet. Met de Beatles en Enimen die moeilijk doen kan Apple dat stukje aan de aparte divisie overlaten.

# | 15.09 | | Pas een reactie

24.05.04Safari simpel wat sneller maken

Ik kwam bij macosxhints een leuk scriptje tegen. Het zorgt ervoor dat je Safarials een stuk sneller ervaart, zonder dat het echt sneller is. Om dit te doen sluit je Safari af, open je de Terminal en plak je de code in. Volgende keer dat Safari opstart neemt hij deze setting mee.

De code in kwestie:
defaults write com.apple.Safari WebKitInitialTimedLayoutDelay 0.25
(originele setting is 1.0)

# | 09.22 | | vijf reacties al

27.05.04Mac OS X Update 10.3.4

Belangrijkste onderdelen van de update zijn:

- improved file sharing and directory services for Mac (AFP), UNIX (NFS), PPTP, and wireless networks
- improved OpenGL technology and updated ATI and NVIDIA graphics drivers
- improved disc burning and recording functionality
- iPods connected via USB 2.0 are now recognized by iTunes and iSync
- additional FireWire audio and USB device compatibility
- updated Address Book, Mail, Safari, Stickies, and QuickTime applications
- improved compatibility for third party applications
- previous standalone security updates

For detailed information on this Update, please visit this website: http://www.info.apple.com/kbnum/n25764 .

# | 09.31 | | Nog geen commentaar
Weblogsystem: Pivot | RSS feed: XML | Subscribe with Bloglines | Teller: